Mesologie


Wat is mesologie?

Mesologie verbindt de wetenschappelijke medische kennis (anatomie, fysiologie, pathologie) met de kennis van de traditionele geneeswijzen (Chinese geneeskunde, ayurveda, orthomoleculair, kruidentherapie, homeopathie). Elke klacht is een signaal van het lichaam dat er iets niet goed gaat. Het lichaam probeert hiermee iets aan te geven. De Mesoloog kijkt niet alleen naar uw klacht, maar gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken hiervan. Dit doet de Mesoloog door middel van verschillende onderzoeksmethoden, zoals de anamnese, tongdiagnose, polsdiagnose en electro-acupunctuur meting. Met de electro-acupunctuur meting worden de acupunctuur punten op de handen en voeten gemeten. Elk punt staat in verbinding met een meridiaan van een orgaan. Wanneer de waarde afwijkt wordt daar een notitie van gemaakt. Na de meting ontstaat er een overzicht van alle functies en dysfuncties. Ook wordt er gekeken of u gevoeligheden heeft voor voedingsstoffen of een disbalans in de mineralen.

De Mesoloog maakt gebruik van een individuele benadering. Ieder mens reageert anders op invloeden, zoals voeding, het weer, sociale omstandigheden of therapie├źn. Buikpijn bij de ene persoon is totaal anders dan buikpijn bij een ander. Daarom is er voor iedereen een unieke benadering nodig. Er wordt rekening gehouden met uw (ziekte)geschiedenis, typologie, mentale/emotionele aspecten en uw dagelijkse gewoonten.

Aan de hand van het totaalbeeld worden er adviezen gegeven over voeding en leefstijl. Het doel van de therapie is dat u zelf ook meer inzicht krijg in uw functioneren en gezondheid. Bovendien worden er middelen uitgezocht die u zouden kunnen ondersteunen in uw herstel. De middelen kunnen bestaan uit:

  • Vitaminen, mineralen of enzymen.
  • Medicinale kruiden, zowel Westers als Oosters.
  • Homeopathische middelen.

Mesologie kan ondersteuning bieden bij chronische aandoeningen zoals; spijsverteringsklachten, huidklachten, gewrichtsklachten, spierpijnen, menstruatieklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, verminderde weerstand etc. Ook kunt u bij de Mesoloog terecht voor optimalisering van uw gezondheid en preventie van ziekten (bijvoorbeeld een jaarlijkse check up).